Mini rups sonderingen • Inpandig sonderen • Advies

Sondering Friesland

Sondering laten uitvoeren in Friesland

Wilt u in Friesland gaan bouwen op een stuk grond? Dan is het belangrijk om te weten wat de kwaliteit van de bouwgrond is. Om de kwaliteit te bepalen kan u een sondering laten uitvoeren. Door de sondering krijgt u informatie over de bodemopbouw, de draagkracht en dieptes van de diverse grondlagen. Met deze gegevens kan een paallengte worden bepaald onder een gebouw.

 

 

 

Grondankers
20200228_094659

Hoe werkt een sondering?

Bij een sondering wordt een conus (kegelvormige punt) hydraulisch de grond ingedrukt en meet men de weerstand, de plaatselijke wrijving en de helling. Op de sondeergrafiek wordt ook het wrijvingsgetal gepresenteerd. Het wrijvingsgetal geeft een nog beter inzicht in de grondsoort in de verschillende bodemlagen. Indien de conus tevens is uitgerust met sensoren welke de waterspanning kunnen registreren kan worden bepaald of zich in de bodem ook waterover- of wateronderspanningen voordoen. Van alle metingen en bevindingen ontvangt u een sonderingsrapport waardoor u veilig kan gaan bouwen. De sonderingen worden uitgevoerd conform NEN-EN-ISO 22476-1:2012,IDT.

Sonderingen overal in Friesland

Hooyberg Sonderingen kan overal een sondering uitvoeren. Zowel op makkelijk te bereiken plaatsen als lastig te bereiken plaatsen. Sonderingmachines zijn vaak erg groot en kunnen niet gemakkelijk in een achtertuin, bedrijfspand of in huizen een sondering uitvoeren. Daardoor is het in een stad vaak lastig om een sondering te laten uitvoeren. Er zijn genoeg situaties denkbaar waarbij er op lastig te bereiken plaatsen gesondeerd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een kelder, het opbouwen van een extra etage, een verzakking van het gebouw of een nieuwe fundering.

Voor locaties die niet met grote voertuigen te bereiken zijn, hebben wij een mini rups in bezit. Deze sonderingen worden uitgevoerd voor achter- of zij aanbouw maar ook funderingsherstel.

Naast de sonderingen in de stad kan Hooyberg Sonderingen ook sonderingen uitvoeren op makkelijker te bereiken plaatsen. Wij kunnen dus overal in Friesland een sondering uitvoeren!

inpandig-sonderen

Contact

Voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via:

Hooyberg Sonderingen

Stationsbuurt 2
1654 EH Benningbroek

Tel: 06-20837996
Mail: info@hooybergsonderingen.nl

Kvk: 72438312

advies
© 2024 Hooyberg Sonderingen - Privacy Policy & Cookienotice - Sitemap